Home » Hip en Stoer wonen atelier.

Bij Hip en Stoer wonen is alles handgemaakt. Meubelen, Industriële lampen, Woonaccessoires, Verfkleuren en Lakken. Elke creatie word vervaardigd in eigen atelier en van daar direct geleverd aan de klanten. Bent u ook fan van Stoere-Industriële-Handgemaakte-Robuuste meubelen en woonaccessoires?  Breng dan een bezoek aan het Hip en Stoer wonen atelier. Maakt u even een afspraak, dan staat koffie, thee of fris met wat lekkers voor u klaar!

Tot dan, Patrick-Hip en Stoer wonen. Epoxy tafelblad in de maak. Na het bewerken van de balken voor het bovenblad is er heel wat schuur en polijstwerk uitgevoerd. Ik begon met grid 40 en eindigde met grid 320. Eens de epoxy uitgehard is (in dit scenario een kleine 36 uur). Kan en moet er wederom zacht geschuurd en gepolijst worden. Wat is er aan vooraf gegaan??, tafelblad maken, mal maken om de epoxy te gieten, schuren, polijsten. De sier kiezel en grint die ik gebruik in het voorbeeld moest gewassen worden. Dat deed ik door een zeef en de drie emmers methode te gebruiken. Daarna de kiezel en grint gedroogd met een hete luchtblazer. Een dag voor het werkelijk epoxy gieten heb ik het tafelblad gekit en van een epoxy primer voorzien. Dat moet dan 24 uitharden voor het epoxy gieten kan gebeuren. Dan is het tijd om de epoxy aan te maken en deze te gieten. Op het Hip en Stoer wonen Youtube kanaal kan je de video's van het gieten bekijken.

Vriendelijke groet,

Patrick-Hip en Stoer wonen.

 Eerste fase van een houten hanglamp. Panlatten werden op maat gezaagd, door de vandiktebank heen en vlakschaven. Daarna ongeveer 60 gaten boren. Als laatste alle latten fijn schuren. De latten krijgen een glanslak.

Na het drogen komt er een draadstang doorheen de latten. Dit alles gebeurt 4 maal. Later volgt een deck waarin het electra gedeelte zal worden verwerkt. Lamp, mooi snoer en..Let there be light! 

Groet, Patrick-Hip en Stoer wonen. 


Beginfase van het ontwerpen van een stoere salontafel gemaakt uit 70 jarige oude balk. Na het ruw schaven van de oude balk, kunnen de tafelblad delen op maat worden gezaagd. De afzonderlijke delen worden dan op de gewenste dikte geschaafd en geschuurd. Update volgt! 

Vriendelijke groet, 

Patrick-Hip en Stoer wonen.

#meubelmakerij #stoere meubelen #alleshandgemaakt #hipenstoerwonen

 


Het schaaf en schuurwerk heeft het gewenste resultaat geleverd. De balken zijn hierna met de hand bewerkt (guts-rasp-vijl-fijn schuren) om een geleefde uitstraling aan het hout te geven. Met de vandiktebank heb ik de balken dan tot de juiste hoogte geschaafd. Daarna nog even vlakschaven, lamellen aanbrengen en verlijmen. Op naar de volgende fase, update volgt!

Groet, Patrick-Hip en Stoer wonen.


Van oud naar stoer nieuw: ik kreeg de opdracht een oud 2 persoonsbed te herstellen en een stoere uitstraling te geven. Na het nodige herstelwerk en enige uren schuren kon het restylen van het bed beginnen. Het hout onderging vele behandelingen zoals: wasbenzine, meubelwax, 3 lagen en tinten verf, 2 lagen vernis en als laatste een beschermlaag zodat de stoere uitstraling jarenlang zichtbaar blijft. Leuk project waarvan het mooiste onderdeel de installatie bij de klant, de verbazing bij het zien van het eindresultaat en tevreden glimlach maakt het alleen maar leuker dit soort projecten uit te voeren. Groet, Patrick-Hip en Stoer wonen.